Archives

gravatar

Guys I Wanted To Marry

This is the list of guys whom i won’t reject if they come begging me to be their partners. Don’t tell me about being realistic, these guys keep appearing in my dreams :) It really is not my fault :p

They are K-pop idols as well as actors. Very well talented :)

1) Choi Minho (SHINee)

2) Xiah Junsu (JYJ, TVXQ)

3) Kyuhyun (Super Junior)

4) Lee Donghae (Super Junior)

5) Micky Yoochun (JYJ, TVXQ)

6) Hero Jaejoong (JYJ, TVXQ)

7) Taecyeon (2PM)

8) Park Jaebeom (ex 2PM leadJa)

9) Seulong (2AM)

10) Doo Joon (Beast)

I have some actors in the list of course. Some of them are K-pop idol as well :)

1) Yoon Si Yoon

2) Yoon Ah In

3) Kwong Sang Woo

4) Won Bin

5) Lee Minho

6) Kim Hyun Joong

7) Yong Hwa

8) Kim Rae Won

9) Lee Dong Gun

10) Lee Dong Wok

 

Please find yourself their photos. So lazy to upload :P

gravatar

Saya sedang sewel..

Pernah tak anda rasa diri anda sewel? Pernah tak rasa macam menyesal sangat2 setelah anda buat sesuatu perkara? Saya? Jarang sangat, tapi sekarang ni, saya betul2 rasa diri saya dh tak betul, sewel. Dammit. Rasa macam...erghh..ntahla. Perasaan yang bermacam rasa. Memang sakit jiwa kalau macam ni selalu. Hey, rileks, cool, chill lah. Payahnya punya rasa sebegini (tah pape ayat). Sila abaikan penggunaan bahasa yang pelik2 ni.

Owh..tolonglah jangan biar saya rasa bersalah, jangan biarkan saya rasa kecewa dengan diri sendiri. Sila berhenti membaca jika ini menyerabutkan fikiran anda. Kerana saya sedang berserabut sekarang. Perlukan therapy, perlukan anti-depressant dan juga sedikit stimulant. Bolehkah berpusing kembali ke mana titik kesalahan saya? Mestilah tak boleh kan? Cis, tu pun mau tanya lagi!

Dah tahu benda tu tak boleh ulang balik, tengok jelah apa yang ada didepan, tu pun nak kena orang beritahu? Masalahnya, saya masih teringat kejadian yang lepas, buat saya tak tenteram? Lupakan jelah! Ish tu pun susah..

Baiklah~~~~SAYA MEMANG SEWEL. titik.

P/s new layout :p new look.emma beautiful?

gravatar

Siapakah JYJ?

69024_447486988035_602608035_5548629_51713_n

OMG, ada jugak yg nak tanya sape tu JYJ? Memang tak ikut peredaran zaman langsung lah. keke..Jangan marah…

JYJ ialah singkatan bagi Junsu, Yoochun & Jaejoong. Diorang ni dulu asal dari boy band DBSK, short for Dong Bang Shin Ki. DBSK, bukan DBKL okeh.

DBSK ni ada 5 orang ahli semuanya. Diorg ni la boy band first yang I pling suka..ahh~~ sangat memorable lah DBSK bagiku. Di introduce oleh Cik Jepun ni, mula2 I just download sume lagu mp3 diorg and dengar time study, nk hilangkan ngantuk lah konon. In the end, i get stuck with the songs and started to download the MVs.. Nah~ looking at them performing, OMG they are real idols..very much talented.

Lepas dh mcm addict ngn lagu n performance diorg ni, I tgk gak variety show diorg and short drama yang diorg blakon.

After that, I start minat band2 lain. After DBSK, i suka Super Junior la. Sebab Suju ngn DSBK ni mcm adik beradik la. Memang ada connection. Basically, Cassies are always ELFs as well. Dulu punya lah pyh nak ingt nama2 member Suju ni. Dahla I ni kan jenis ssh nk ingt nama orang. Lama2 baru ingat sume nama. Hehe. Alamak lari topik la. Citer pasal JYJ lah ni!

Sebab apa diorg ni mcm dh jd sub group sekarang ni? Yelah, kenapa JYJ? Mana pegi si Changmin n Yunho? Ketiga2 jejaka hensem JYJ ni ada masalah ngn SM, syarikat recording diorg. Psal kontrak bla2. Malas nak cakap pasal prob ni. Apa pun yang bleh disimpulkan, disebabkan problem ni la, diorg pny aktiviti sume disuspend. And diorg takleh sama skali perform kat Korea.

Then Avex, syarikat recording kat Jepun offer nk jaga diorg. Macam ni lah. Mak kandung taknak, so ada mak angkat amik diorg la. Ceh, I pun nak ngn diorg..meh la kat I okeh. :p

Tu pun still mcm tak terjaga je diorg ni. Kesian. Tapi yang bestnya, diorg still aktif. Yoochun ngn Sungkyunkwan Scandal dia, Jaejoong dh habis cast dlm Sunao Ne Narenakute, Junsu plak ngn Mozart dia..At least, duration DBSK hiatus takde la betul2 sepi diorg ni. Cuma, jarang dgr berita pasal Yunho n Changmin. Yunho kerap gk la, ada gk news dia. Tapi I betul2 mcm lost info psl Changmin (ke aku yg ketinggalan?hehe)

JYJ tak duduk diam je. Diorg ni mcm tak pernah give up. Tu yang I suka! Diorg collaborate ngn org putih mana tah, mls nk check balik, hehe. Yang surenya, album baru diorg, The Beginning tu memang fully English la. I dh dengar sume lagu dlm album ni, siap hafal lg. Senang je nk hafal sebab in English. You get direct translation as well. Hehe. Tak payah nk cari romanization bagai. Tapi, klu lagu Korea, lagi menusuk kalbu n jantung pisang lah..huhu..Dengar lagu Chajatta pun best :) :) :)

Lagu Chajatta ni masa diorg perform kat JYJ showcase aritu, wah sgt best. Memang terhibur giler lah smpai takleh tidur malam I (tipu lah siap bgn lmbt lg lol) :p Tipu. Kalau i sgt suka, mungkin terlebih tidur lg, sebab taknak bgun n sedar.keke

Apapun, JYJ the trio, i wish all the best to you. Masa kat showcase aritu pun, Yoochun keep saying, Always Keep The Faith, so i'm gonna keep believing :)

Love you JYJ, still waiting for DBSK reborn :)

AKTF

 

credits: as tagged

gravatar

Dah tak suka blogwalking gara-gara blogwalking software!

Salam semua….

Straight to the point lah ye.. Saya tak suka dah blogwalking sekarang ni. Means tak suka pg lawat org, tinggalkan jejak kat shoutbox sebabnya::::

@secara jujur, saya sgt tak suka ngn blogwalking software tu.sebab ada bnd ni la saya dh xsuka blogwalking. sebabnya, ramai blogger penipu.dia tak dtg melawat blog kita pun, just guna software tu yg automatic leave msg kat shoutbox. nk detect takde la susah sangat. org yg tinggal komen dua or tiga kali sehari kat shoutbox walaupun kita tak visit dia pun. pastu kat org lain pny shoutbox pun sama jugk komen dia. and dipos byk kali jugak. saya pasang traffic feeds kat fandom reality, and boleh tahu brp org yang lawat blog.kadang2 yang kat shoutbox ramai, tp tgk stats, taklah seramai tu..memang penipu punya  software..sumpah benci!

@ selain tu saya ni dah tak berapa ada free time. kalau ada free time pun, sy akan download cter2 korea or spazz on k-pop idols. saya baca blog sape2 yang saya tertarik je. yang sy dh biasa bc blog dia sbelum ni..lepas baca, just leave it out. tak tinggalkan jejak pun. klu terasa nk komen je, sy akan tulis direct. tapi sgt jarang kot

@blogwalking perlu kalau nk create relationship among bloggers community. tapi sorry la.saya suka bloggers yang jujur je.yang pernah komen kat entry2 saya, yg rajin komen, saya sgt hargai.TQ

gravatar

Lebih senang berkomunikasi dengan chemicals daripada manusia

Salam..dah lama tak tulis kat sini..Bila dah start keje, life isn’t like usual anymore. Of course la sgt busy. Kat umah sewa plak xde connection wifi.ada pun, slow sgt, curi streamyx org yg xde password. Lgpun, bkn sempat sgt nk on9 kat umah. balik dh kul 6 lebih, then solat, mandi, basuh baju sume, dh magrib. Pas magrib, kuar mkn jap or masak je kat umah. Dh hbs mkn tu, solat isya’ n prepare things for the next day. Rasanya banyak jugak nak tulis kat blog, tapi masa tak mengizinkan. Kalau aku keje kat MARDI dulu, mesti boleh pny, since keje kat sana, mostly pg je busy, tgahari dh bleh rileks. Klau kat lab ni, PBIU, keje byk, and aku still diguide oleh sunbae nim. Sunbae plak teramatla busy. Student undergrad dia dua org, tpksa nk handle aku lg, memang kesian kat dia. Tapi dia cool je. Takde plak aku nmpk muka stressed out habis..Aku tabik giler la kat sunbae nim. Daebak! :). Sunbae nim walaupun still single, tapi aku taknak suggest kat sape2 sebab dia ni cm almost perfectionist la.keke. Payah nk match ngn org. Lgpun sunbae ckp lambat lg dia nk pikir pasal kawen. Chinese are always like that. Diorg sk kawen lmbt. Ok what.

 

Disebabkan aku dapat keje ni pun sebabkan dia, so aku amat terhutang budi ngn dia. Rasa segan pn ada gak sebab byk dia tlg. Masa FYP dulu pn, rsnya effort aku just type raw data, dia edit hmpir siap jd thesis.keke. Ada aku jumpa ngn member2 genetics 1 batch yang belum grad kat fak sains, ada yang tny watpe kat sini, and kind of shock bila aku ckp aku jd Research Assistant (RA) kat pbiu. Yela, aku mn ada apply pun, tetibe je dapat, kiranya tu rezeki aku la kan, bak kata Masyi. Duration aku dapat offer n tarikh aku start keje sgtla singkat. Smpai esoknya aku nk bertolak ke KL baru dapat umah sewa. Tu pun sebab dh ada member 1 course smbung Master kat UM gak. Rezeki n luck aku lg. Tak perlu susah2 duduk ngn org tak kenal.

 

Smpai Ahad, 3hb Oktober kat KL, aku trus pegi bli tiket ke showcase JYJ sebab takde  sape nk tlg blikan. So, aku bli untuk diri sendiri n Eyza. Beratur dr pukul 8.30 smpai kul 12 baru aku dapat tiket tu. Okla.. Since dh dapat tiket, hati gembira sakan smpai lupa penat sume. (yay, lagi 3 hari je!)

 

Ist day keje. takde la wat pape sgt. Just intro kat lab and job scope aku. Since aku dh biasa ngn lab ni masa FYP, so xde la kekok sgt nk cr brg2 sume. Cuma tak tahan time nk wat MS media tu kn cr chemicals byk giler kat almari tu. Aku dhla brp inci je tinggi, tpksa panjat2. Lawak pun ada, sebab org lain rileks je capai ngn tangan, xpe2. Dh takdir aku pendek. keke. Tak kisah la :p.

 

Setelah tahu job scope aku, ada sket perasaan cm eh, boleh ke aku nk wat bnd ni. Hadui, cmne klu tak jadi nk culture2 sume ni. Cmne kalau contamn ke? Culture pokok pisang, jadi pokok betik, (best gk tu). Tp sunbae nim aku ni kan cool orgnya, cm aku bgtau dia. Dia ckp since u never have any experince of tissue culture, i’ll train u until u mastered. Lega la sket since dia xltk expectation tinggi sgt kat aku.hee

 

Masa undergrad dlu, aku xde amik subjek spesifik tissue culture. Ada la gak blaja dlm sbjek2 bkaitan plant, tp sgtla basic. Somatic embryogenesis pn aku tak tau apa. Sekarang dh ok sket. Faham la jugak sket2. Nanti lama2, lg byk yg aku bleh faham. Learn by experience :)

 

Kawan-kawan 1 kos ada yang dh keje, ada yang still menganggur. kalaula aku tak dipanggil oleh sunbae nim, mesti aku pn still duk kt umah, hari2 melayan kitties. Owh, rindunya pd mereka. Pemohonan utk KPLI pun dh kluar. Org pertama bgtau aku aku ialah Adilah Arshad. Dia nak sgt jd cikgu sebab taknak jauh2 dari family. Dulu masa duk kt umah, ada gk aku tpikir nk apply kpli ni. Tp skrg, aku rs jiwa aku dh jd jiwa lab kot. Sebab aku ni, my most fear is to face people. Face tu ok la, cuma nk communicate tu sgt ssh kot. Sebab aku ni bkn jns cepat mesra ngn org. Tak caya tny la sape2 yang rapat ngn aku, especially si rumate 5thn tu. Tak pun, rumate 3thn tu pn bleh tau.hehe

 

Ok. disebabkan aku ni pyh nk communicate ngn org, aku ssh jgk nk rapat ngn org. Aku ssh nk simply being friendly for a short time introduction friend. kalau aku rapat ngn org tu, mesti sgt byk jasa dia kat aku, n lama gk aku knl dia. Boleh dikatakan, aku ni bkn jenis kawan ngn sume org. Sounds like mcm la kau tu bgus sgt kan, tapi aku ada prinsip hidup aku. Kawan biar sikit tp semuanya berkualiti. Sebab tu kau tak kisah ada member ms kat sek dulu geng aku, tapi bila dh out of school, dia taknak pun contact aku n tau pasal aku. Sikit pun aku xkisah sbb dia tu bkn kawan yang bagus pun. At least, aku hilang kawan yang xde faedah pun utk aku. Plus xla byk dosa aku sebab tak tegur dia free hair sebab dia bkn kawan aku pn. Ntahla.mls nk pikir. Kawan, aku xkesah pun xde ramai.

 

Geram la ngn laptop ni suka wat hal. Penat aku type tau tak. Tetibe je padam. Xde autosave lak. Huhu., Takpela. Aku redha je. Cet, sabar konon padahal dh pikir nk bli laptop baru :p Banyak gak yg aku dh type td tp hilang sebab laptop tetbe shut down tanpa disuruh. Dahla dr pg tadi aku menaip ni. Pantang free sket, bkk windows live writer. Dh lm sgt kot aku tak tulis,. dalam conventional diary pun xde, bkn tak tulis, conventional diary pun aku dh xbeli setiap thn. Bak kata wani, kawan2 aku lah diary aku.hehe. tapi aku xleh la wat cmtu. Aku xciter sume kat sume org. aku bkn jenis hohahoha. nk ckp pun pikir byk kali kot. smpai sunbae nim ckp, aku ni pdiam sgt.hee.aku tak tunjuk taring lg tu kot. haha. klau menaip aku lebih laju dr bcakap. sebab tu aku suck bila present.idea ada, nk kluar tu pyh. ada jgk manusia cmni..ish2

 

LOL byk gle aku type kot. dahla personal 100%.ok.personal taste. ada lg dua episod aku tak hbs tgk.sengaja taknk tgk.sayang nk hbskn.cinderella unnie pun lg 10min tak hbs. he’s beautiful ada lg 1 episod.byk gk hutang aku.hehe..syg lah nk hbskn.mmg pelik aku ni kan. tolongla berenti menaip oii.. aku tak kisah sgt nk type kt sini since blog ni pun bkn ada readers sgt. klau yg baca smpai bawah ni, mmg i tabik spring kat u lah.hehe.pdhal sume yg aku tulis dr atas smpai ke pkataan ni, sume personal. ada ke org nk baca.tak kisah. aku just nk lepaskan rasa nk menaip aku ni.ntah bila lg aku bleh type cmni. hari2 depan pun taktau cmne lg.harap2 dapatlah menulis lg

 

Dilema aku nk kpli ke tak tu, maybe aku akan tny pndpt mama n abah yg biasanya aku ikut ckp diorg. smpai arini, sume yg aku lalui, kebyknnya mama n abah yg pilih utk aku, n see what i am now, aku happy ngn life aku. mcm ayat exaggerate gile tp tula hakikatnya. sayangilah parents anda :p

 

p/s actually ada pic yg nk tunjuk tp sbb laptop wat hal, hilang la.huhu

gravatar

JYJ Album Showcase Tour presale tickets in Malaysia

Finally, it’s the time I’ve been waiting for. They finally revealed the presale tickets detail :)

“JYJ NEW ALBUM SHOWCASE TOUR 2010″ IN MALAYSIA

MAIN ORGANIZER/TOUR PROMOTER: REDSTAR PRESENTS
EVENT MANAGED BY: MARCTENSIA

DATE: OCTOBER 17, 2010
VENUE: STADIUM NEGARA KUALA LUMPUR (INDOOR)
TIME: 2:00PM

SEATING PLAN

Stadium-Negara-Seating-PlanFor-PublicV1-21

TICKETS:
Tickets can be purchased through online and local means.

*VIP TICKETS (WITH EXCLUSIVE POSTER SIGNING/AUTOGRAPH AND PHOTOGRAPHY SESSION WITH JYJ MEMBER): TBC (re-negotiating)

(BY CALL ONLY TO REDSTAR PRESENTS STARTS ON SUNDAY, 3RD OCTOBER 2010 [NUMBER WILL BE RELEASED THAT DAY], FIRST-COME-FIRST SERVE BASIS AND AT COUNTER BOOTH ALSO)

 

*** FIRST 2 ROWS OF VIP TICKETS ARE PRICED AT: TBC (re-negotiating).

*ONE DAY PRE-SALE (AT COUNTER ONLY)
DATE: 3RD OCTOBER 2010 (SUNDAY)
VENUE: 2ND FLOOR OF FAHRENHEIT88, JALAN BUKIT BINTANG (formerly known as KL PLAZA)
TIME: 11AM

 

TICKETING AGENT: FATDEALS (Website: www.fatdeal.com.my – 24 hours ticket sale. PLEASE check out at the website for more info)

*RM 100 — UPPER LEVEL (FREE SEATING)
*RM 200 — LOWER LEVEL (FREE SEATING)
*RM 250 — NUMBERED SEATS
*RM 300 — FREE STANDING

(tickets are EXCLUDING 3% TICKETING FEES)

*NATIONWIDE SELLING WILL START ON 4TH OCTOBER 2010 ONWARDS…

 

Also, WARNER MUSIC MALAYSIA will have a pre-sale of JYJ ALBUM “The Beginning” on the concert day. They will have open booth/counter during the event.

There will also be songs performance and game session.

For more event information please visit: http://www.redstar.com.my/blog/

or http://www.twitter.com/InspiRED_STAR

More info can be obtained from those links.

Please help spread this! Thank you so much ♥

Source: Redstar Present

 

p/s:::Im craving for the VIP tix. I want it so badly :(

But getting the tix itself is going to be tough. Pray for me so that i can get to see them. VIP tix is something that i cannot get myself through. I’m unpaid okay. My mum wouldn’t sponsor that much. Plus i never know when SS3 will be sold. I’m afraid they will sell it soon so i haven’t have any backup money. So, have to spent wisely on both coz i just love both :)

@myeternalobsession

gravatar

Saya dah dapat kerja :)

Salam semua :)

Ingat tak entri lepas saya? Yang INI?

You all semua nak tahu………….

63055_117502151640419_100001419043441_120700_1678656_n

SAYA DAH DAPAT KERJA :) (This is for real okay)

Tak kisah la kerja RA pun (Research Assistant), asalkan dapat cari pengalaman sikit :p

Sebenarnya saya tak apply pun untuk job ni, tapi Sunbae saya yang recommendkan job ni.

Tapi contract je lah. Maybe sampai habis projek. Projek apa saya pun tak ada idea lagi mengenai tu. Yang pastinya related ngn plant la.

Saya akan mula bekerja insyaAllah pada Isnin depan, 4 Oktober 2010 di PBIU (Plant Biotech Incubator Unit) University of Malaya~~~Chill

TQ kat semua yang dah komen kat previous post saya dan mendoakan saya cepat dapat kerja. Kamsamida :)

TQ jugak kat insan-insan yang dahfollow blog ni. Kadang-kadang tak sedar ada penambahan follower. Inform saya once you followed me. I’m gonna hit u back :)

@myeternalobsession

gravatar

Saya Perlukan Kerja!

Ya, perlu kerja..Mungkin sekarang sudah tiba masa untuk saya bekerja. Dua bulan berehat di rumah, mungkin dah cukup (walaupun sejujurnya saya suka duduk dirumah saja). Saya perlu bekerja kerana

1) Saya perlukan duit (ok, jujur saya nak duit sebab nak ke semua K-pop fan meetings, SS3 di S’pore & M’sia)

2) Saya tidak mahu digelar graduan tak laku (lol) padahal saya sangat memilih. Baru apply SPA (tu pun sebab wajib apply sebagai bukti lapor diri pada JPA)

3) Saya perlu ambil nafas baru didunia baru (dunia kerja).

4) Saya mahu gunakan kesemua pengalaman yang saya ada sepanjang belajar di UM. Saya nak buktikan graduan UM memang best :p

5) Saya mahu menjawab soalan2 makcik2 di surau yang suka bertanya. Mahu menjawab: Saya sudah bekerja :p

6) Saya sudah berusia 23. Perlu kerja, bukan cuma tahu mendownload drama Korea. lol

Cepat berikan saya kerja!

Resume saya: Perlulah baca disini okay :p

LOVE YOU ALL *^___________________^*

gravatar

Realiti vs Illusi

Realiti: Sesuatu yang nyata pada zahir, berlaku dalam keadaan sedar, tiada penipuan khayalan

Ilusi: Sesuatu khayalan, suatu bentuk penipuan, bukan di alam nyata

Realiti walaupun pahit, ianya adalah nyata, sesuatu kepastian yang amat benar. Jika realiti itu indah, ianya sebuah kebahagiaan.

Illusi biarpun indah, cumalah sebuah harapan yang belum pasti nyatanya. Illusi ialah sebuah kegembiraan palsu

Hiduplah dalam realiti yang indah

@myeternalobsession

gravatar

Windows Live Journal: Experience A Convenient Way To Write Your Blog

I am a big fan of hurulaini. I always do my KD list checkup referring to her site. I  first came across the application ‘Windows Live Journal’ from her site saying that it is a friendly application and suggest to the readers. Then, I tried! It is a way better than writing in the ordinary post entry. You can write directly on your blog, you can see how your writing will appear on the blog, without having to click the preview which is quit annoying to me. Plus, it will take you just a second to insert photos, you can directly edit the photo right on the post, not like before where i have to edit the photo first then upload it. It really hits my patient. And well, if you have more than a blog, i highly recommend you to use this application because you don’t have to open tabs to manage your blogs. It is very much applicable to me. You have to experience by yourself to agree with me. I love to explore and try out new things, it really makes my life easier sometimes. Nope, most of the times. You guys should try out this :)

Graphics signature

gravatar

ALWAYS KEEP THE FAITH

EDIT

No matter how brutal reality may be, we will not run from it.

Habits are frightening. When something becomes a habit, you take it for granted, and then there comes arrogance and prejudice. Once you grow used to seeing celebrities flashing their dazzling smiles at the camera, you'll scorn at any display of annoyance or irritation; once you grow used to seeing these people as your role models, you'll refuse to accept any inapt behavior. Once you've grown used to all of these things, reality becomes difficult to bear.

Scandal is scandal, it has no relation to truth whatsoever.

The one thing you cannot control in this world is the voice of the public. It may not be the voice of authority or the true voice of the majority. It is nothing more than a voice who claims to represent the majority.

Scandals are scandalous because we make them that way.

We see what we want to see and say what we want to say. The only place in this world where the 'truth' hold holds value is in the courts of justice. This is the kind of world we live in, 'truth' is a tool we use to achieve the things we want, and we'll toss it aside as soon as we're done.

It's true that what doesn't break you makes you stronger.

It would be a shame if anticipation became demand. You look up to and idolize those boys because they're everything you're not. You want them to be perfect, and that is exactly what they become to you. You want to be proud of them so that you can take pride in being a fan. You feel like their pride is no different from yours, and so you want them to do their very best in everything. And because you want them to do their very best, doing their best becomes an obligation that you demand them to fulfill.

Eventually being a 'fan' distorts into something else altogether.

It's the same as how the elderly take it for granted that people should offer their seats to them. It's an obligation, not a virtue.

When you play with children, it is your responsibility to feign defeat or to deal with their crying. It seems as though accepting defeat is not a trait of our nature. The root of this resentment is our tendency to compare. Everybody likes to compare. Comparison isn't such a bad thing, it's a means of putting your strengths and weaknesses into perspective. But when comparing morphs into competition, you'll be met with your destruction.

People who are unwilling to reveal their weaknesses and vulnerability seldom receive any sympathy. Just because someone doesn't wallow in self-pity doesn't mean that they're any more fortunate or any less deserving of sympathy. If you see someone fall or faint in the middle of a road, you'll walk over and help them up. But how about the people who pretend to have it easy? How about the people who silently overcome obstacle after obstacle, all the way until the end? How about the people who refuse to collapse until after they've completed their duty and have moved out of sight?

It all looks so easy when you're not the one living it.

We support because we approve and we approve because of the expectations we had to start with. People who work to satisfy expectations naturally receive support. Purity, cuteness and sexiness, these are things that we like and approve of. But what about them? The pressure of a comeback leave them with no choice.

When they don't approve of something, they'll just tell you 'I don't know' because that's really all there is to say. Nothing less, nothing more. If people demand an apology, well then that's what they'll get.

Sometimes simple gestures speak louder than the songs that they stay up at night to work on. But does that mean that they should give up writing songs and be satisfied with winning people over through mere fan service?

If they fall over and tell us they're okay, we'll forget about it and move on. If they're struggling to get to sleep but choose to stay up and compose anyway, we'll think nothing of it and move on. If they tell us they're okay, then there's no longer a need to fight and defend them. People move on.

This is the kind of world we live in: children who cry get the attention they want.

Do they really have to have a motive behind everything they do? When rumours of them being violent to their fans circulate, when they wear a few layers less of clothing, people jump to the conclusion that they do it to boost their popularity. Does it always have to come to that?

What is Dong Bang Shin Ki?
The love of our lives, the money making tool of large corporations, the dirt in the eyes of antis… But to our boys, they are nothing more than artistes It doesn't matter what other people think because they are living their dream The Dong Bang Shin Ki we see on stage is who they really are They're not smiling to please anyone, they are genuinely happy.

There's no way we'll ever live the same glamorous lives, and there's no way we'll ever understand the hardships they've endured. They are the stars in the sky, so far beyond our reach, and we're nothing more than fans who look up to them. But this is the path they chose and they'll keeping pushing forward through the storm So many things are beyond our control, but the one thing we can do is to stand by their side and to always keep the faith.

Full Credits to:

神起爵跡@TVXQBaidu Trans by: dorehh@DBSKnights 

Retrived from: DBSKnights

 Graphics signature

gravatar

Deactivating Facebook

 

Have you ever deactivated your Facebook account? I just thought of this today, i was thinking of deactivating my FB account, so i clicked the account button and clicked deactivate.

This is how the page will appear once you clicked deactivate

cats

Owh, people will miss us if we deactivated our FB account. Isn’t it? Lol

Still thinking is it okay to deactivated FB account. reason for leaving may be

i) I don’t feel safe on Facebook

ii) I get too many emails, invitations, and requests from Facebook

iii) This is temporary. I’ll be back ;p

gravatar

Don’t Be Sad

sad baby.thumbnail

Don’t be sad. Life is too short to pamper your sadness. As a human, yes sometimes you will no  matter what cannot control your sadness once it reaches it’s limit. But don’t be sad for something that will not last forever. You love someone, they’ll die one day, you cry for someone who left you, he/she will surely left you one day. If you love your money, bungalow and cars, you cannot bring them to graves. You loves the world, you’ll die one day. You love Allah, you get the greatest happiness you will never have. Don’t be sad. You worth happiness while living :)

gravatar

Ujub membawa laknat

Ujub membawa kepada riak, kemudian takbur~~ Allah akan reject awal2 kalau sape2 yang dalam hati dia ada perasaan ujub, riak dan takbur. Usah meninggi diri. Kita cuma menumpang di bumi Allah. Kita cuma meminjam apa yang diizinkanNya

 Renungkan dan selamat beramal :)

gravatar

Dulu tudung labuh, sekarang freehair

              Mesti ramai yang ada member species cmni kan..Dulu elok je pakai tudung, tapi sekarang dah bukak, mungkin sebab desakan dunia yang makin memerlukan semua tu. I tak kesah sangat kalau orang tu memang tak tau wajib tutup aurat (still ada ke cmtu, bkn ddk dlm hutan pun), ni yang sek agama pun buat mcm tu jugak. Tak faham la. Dah hilang mana semua pelajaran-pelajaran yang kita belajar dulu? I kat sek dulu memang tak baik cam setengah orang *tudung pun singkat, surau malas pg, solat kat bilik je, sk ponteng prep* (especially yg suka kutuk I) tapi at least bila dah kluar, I still maintain or else become better la dari dulu. Harap-harap Allah bagi petunjuk dan hidayah kat golongan ni. 

            I sgt benci dgr statement "Ala, watpe pakai tudung, yang pakai tudung pun buat maksiat, yang freehair plak baik je"~~~~~~Phew!! Hell u!!
Hukum Allah tak perlulah kita pertikaikan. At least bila pakai tudung, dah settle 1 perkara ngn Allah. Ingatlah, hubungn kita dgn Allah perlu dijaga. Kalau kita hilang rahmatNya, takde guna 1sen pun hidup kat dunia ni. 1 lagi, kalau freehair tu u all rasa makin nmpk cantik ke? Hadui..tak paham. Sebabkan kecantikan, sanggup freehair (bg I tak cantik pun freehair, sbb rambut tu je modal dia.keke)     

        Rasa terpanggil utk menulis benda ni. Makin ramai member yang freehair..Sek I dulu SMKA, bukan sek harian.Tht's y I sgt terkilan. Apa nak jadi dunia sekarang~~~~~~~~~~


p/s Dh nak kiamat.Bertaubatlah sebelum terlambat

gravatar

30 Perkara Perempuan Tak Sempat Beritahu Lelaki

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa

Notes ini diambil dari Facebook Cik Mas Mona. Full credits to her.

gravatar

Korean Pop Night Concert 2010

KOREAN POP NIGHT CONCERT 2010
23 OCTOBER 2010
8PM
SINGAPORE EXPO HALL 2

FEATURING:
  • BIG BANG
  • FT ISLAND
  • GIRLS GENERATION
  • SHINEE
  • INFINITE
  • D-NA

TICKETING PRICING:
Cat 1 Standing Pit S$ 258.00 - 1,500 available
Cat 1 Seated S$ 258.00 - 1,800 available
Cat 2 Seated S$ 218.00 - 2,200 available
Cat 3 Seated S$ 168.00 - 1,100 available
Cat 4 Seated S$118.00 - 1,600 available

Prices are NETT

Free standing for Cat 1 Standing Pit

Seated Cats are numbered seats

Seat selection available for Seated Cats

700 Cat 3 tickets are elevated

1,000 Cat 4 tickets are elevated

Seat Plan will be posted on Facebook on Thursday 02 Sept at 12 noon

Venue measurements will be indicated on the Seat Plan layout

Capacity 8,500

TICKET SALES:
At HMV 313 @ Somerset

On Saturday 04 Sept and Sunday 05 Sept
Ticket sales starts for Cat 1 Standing Pit / Cat 1 Seated / Cat 2 Seated

On Monday 06 Sept onwards
Ticket sales starts for all remaining Cat 1 / Cat 2 and Cat 3 Seated / Cat 4 Seated

Ticket sales will be available till 23 October 2010. While stocks last.

Maximium 10 tickets per transaction

Payment by Cash, Credit Card and NETS

HMV 313 @ Somerset Opening Hours:
Saturdays 10AM - 11PM
Sundays 10AM - 10PM
Mondays to Fridays 10AM - 10PM

DURATION:
Min. 2 hrs


1.  No reservations and pre-orders are accepted.

2. No tickets has been sold as yet. All tickets will be sold to public from Saturday 04 Sept onwards.

3. As of today, no one has the physcial ticket on-hand. All rumours are untrue. Please ask for photo proof.

4. Performance time for each band varies.

5. There will be not be any fan meeting and/or fan sign.

6. For wheelchair access, please contact us via Facebook message.


For enquiries, please email us at concert2010@prooflabel.com

Thank you!

Full credits to: Korean Pop Night Concert

gravatar

Do not listen to SHINee Lucifer anymore!

Owh this is seriously bad. I had been listening to this songs for quite a time without even searching for the meanings! Here is the translation of the song, "Lucifer" by SHINee

Translations:
Even if I try to avoid you, I can’t find a place to hide
I’m trapped by you, who I can’t even deny
If it was love, if you really loved me, don’t do this to me
Her whisper is the Lucifer
*If you tie me down and trap me
Then the love is also tied down
The future is also tied down
It can’t grow anymore
Freely empty yourself and look at me
I’ll fill you only, I’ll completely fill you only
Your undeniable spell is the Lucifer
Your undeniable magic is the Lucifer
When I approach you
With your angelic face
Say the reason you live is for me
Say it
When I first saw you, I stopped for a short time
As if someone was tightly seizing my heart, not letting it go (Still)
You took all, all, all, all, all, all of my heart just like that
You make my heart burn out when you’re not here
*If you tie me down and trap me
Then the love is also tied down
The future is also tied down
It can’t grow anymore
Freely empty yourself and look at me
I’ll fill you only, I’ll completely fill you only
Loverholic, robotronic, loverholic, robotronic
The love stories I shared with you
You look towards the same places I do
When we feel that we can’t get any more perfect
Only stare at me, you want me more, more, more, more, more, more
Only look at me, you’re the center of everything, thing, thing, thing, thing, thing
Since before, something has been wrong, you’ve been weird
The love I knew left my side, one by one
All I have is you
*If you tie me down and trap me
Then the love is also tied down
The future is also tied down
It can’t grow anymore
Freely empty yourself and look at me
I’ll fill you only, I’ll completely fill you only
I feel like I’ve become a clown trapped in a glass castle
I dance for you, who will never be satisfied
You look into me openly, touching my brain
I think I’ve become a fool
I think I’m only getting more and more attracted to you
Loverholic, robotronic, loverholic, robotronic
It’s not that I hate you or that I dislike you
It’s just that kind of stare is a burden is all
I’m not going anywhere
I’ve waited like this by only looking at you
Your stare captures me
As the days went by, it became sharper
I’m tired of your obsession
I’ve been cut a lot, my heart is bleeding
When it’s about time for me to pass out
She comes to me like an angel, saying “I love you”
Even though I knew it was really you
You really confused me
*If you tie me down and trap me
Then the love is also tied down
The future is also tied down
It can’t grow anymore
Freely empty yourself and look at me
I’ll fill you only, I’ll completely fill you only
I feel like I’ve become a clown trapped in a glass castle
Leave me alone, when I’m free, I’ll be able to truly love you
Leave me alone, don’t make me sick of you
So I can truly look at you
If you tie me down and trap me
Then love is also tied down
The future is also tied down
It can’t grow anymore
Loverholic, robotronic, loverholic, robotronic
Your undeniable spell is the Lucifer
Credit:kimchi hana @ shineee.net

I never know what Lucifer means until yesterday, i tried to figure out the real meaning. I do the googling and nahh...i'm freaking shocked!
Lucifer is SATAN! omg..what am i listening to..I immediately deleted the MV from my playlist and from my laptop. It's my fault for not downloading the MV with translation. I was kinda eager to listen to their new song as i even forgot to search the lyrics. I found many topics about Lucifer, most of them from Christian view. I'm not going to discuss about their view anyway. I found in wikipedia, the Islamic point of view on Lucifer. Let's have a look:

Islamic point of view

According to the Qur'an, Iblis (the Arabic name used) disobeyed an order from Allah to bow to Adam and as a result was forced out of heaven and given respite until the day of judgment from further punishment.
When Allah commanded all of the angels to bow down before Adam (the first Human), Iblis, full of hubris and jealousy, refused to obey Allah's command (he could do so because, as a jinn, he had free will), seeing Adam as being inferior in creation due to his being created from clay as compared to him (created of fire).
"It is We Who created you and gave you shape; then We bade the angels prostrate to Adam, and they prostrate; not so Iblis (Lucifer); He refused to be of those who prostrate."
(Allah) said: "What prevented thee from prostrating when I commanded thee?" He said: "I am better than he: Thou didst create me from fire, and him from clay."
Qur'an 7:11–12
It was after this that the title of "Shaitan" was given, which can be roughly translated as "Mischievous" or "Devil". Shaitan then claims that if the punishment for his act of disobedience is to be delayed until the Day of Judgment, that he will divert many of Adam's own descendants from the straight path during his period of respite.Allah accepts the claims of Iblis and guarantees recompense to Iblis and his followers in the form of Hellfire. To test mankind and jinn alike, Allah allowed Iblis to roam the Earth to attempt to convert others away from his path.He was sent to Earth along with Adam and Eve, after eventually luring them into eating the fruit from the forbidden tree.

See the real Lucifer is whom?? And see the lyrics as well.

Your undeniable spell is the Lucifer
Your undeniable magic is the Lucifer
When I approach you
With your angelic face
Say the reason you live is for me
Say it
The reason i live is not for Lucifer, never ever!!

OMG..i stop listening to this................i don't care it's SHINee or whoever. I don't care it's Minho or whom. I just don't want to hear it anymore! Bottomline

gravatar

Reasons why u should hire me? Read my resume here

(Danger! This entry is occupied by English, don't get annoyed)

Annyeong..Salam semua..Semoga sihat :)
Tetiba rasa bosan kat rumah. Ada sape2 nak hire saya keje tak? Bolehla saya emailkan full resume saya. Gerenti tak menyesal amik saya keje (lol again n again) 

I am UM freshgraduate, graduated with honor in Bachelor of Applied Science & Islamic Studies majoring in Genetics & Molecular Biology. Well exposed to lab works especially molecular works. My final year project was a great achievement for me. I was handling works on identifying microRNA genes which is abiotic stress-related in banana (Musa acuminata & Musa balbisiana). I prefer working in the lab because i was born loving lab (liar!) I always in control even if pressure hits me (the time when Wan Sin, my senior scold me for not being able to handle pipet for the second time he taught me, i didn't cry like a hell instead i go out and watch Korean drama at the pantry which makes me jiggled like a monkey). I can control my emotion, not to mix work with personal particulars except for the moment when all the final year student struggled hard for their thesis and four assignment at a time plus two test coming, i can still happily went to Super Show 3 without any guilty or worry but indeed, i scored in my test (lol) and i completed my assignment earlier than those who did not went there. Owh well, i got A for my thesis. That's far more than enough right?If talking about my work experience, i honestly said no, i never do a part time job because during semester break, i was assigned by my parents to be a tutor to my sister and brother who were in Standard 5 and Form 3. I think it's harder to teach your own siblings rather than to teach other people's children. I always wanted to scold my sister who cannot answer simple Math things when the question twist a bit, but i envy her when it comes to linguistic which gives me headache. She's good in writing but i'm sucks at this. And the critical part is when this little sis asked, "Unnie, do u know what condom is?"
I asked her back "Who told u about that thing?"
"Owh, i read somewhere. Nah, this book". I looked at the book. It's a Malay novel. Just a typical Malay novel by Alaf Baru (cannot state the title here) . I dunno what to answer.She's just 10 (not exactly), i just want her to figure out herself
"Mama didn't tell me that either. I wait until 18 to know what that thing is"
"Alah, can't u just tell?Is that really offensive?"
"Yes, u just have to wait, okay?" And stop reading that book
Eh, is this really a resume should look like? Haha. I went far beyond the topics. 

I just wanted a job right now. Not exactly must it be in a lab. I wish something that can gives me money (haha..desprado) Anyway, it's worth giving it a try.keke

p/s I desperately wanted money not because i wanted to get married. That MrE should've find himself. He's the one who wanted to marry me first, i just agreed lol. I wish to attend all K-pop fanmeetings and concerts held in Malaysia. That is my major wish and dream that never sleeps :))

gravatar

Minta ampun pada Allah sebelum tamat tempoh

Ya Allah, aku mohon ampunan dariMu atas segala kejahatan yang telah aku lakukan, atas segala dosa yang jarang aku mohon ampunan, atas segala kejian yang aku lakukan.

Marilah semua, dengan keberkatan bulan Ramadhan dan dengan terbuka luasnya pintu taubat pada fasa terakhir Ramadhan, mohonlah ampunan pada Allah. Mungkin kita tidak dapat merasai Ramadhan tahun-tahun akan datang, mungkin inilah peluang terakhir kita, marilah kita bertaubat..ampunkan kami ya Allah.

p/s Tolong kejutkan aku qiamullail..Sila sekeh kepala aku kalau degil taknak bangun..Sekian

gravatar

Hope is a dream that doesn't sleep


video
(play for extra feeling)
It doesn’t matter even if i’m lonely
Everytime I think of you, a smile spreads across my face
I don’t mind even if i have a hard time, whenever you are happy
My heart overflows with love
Just like today, in the harsh world that i’m in
Even if it’s not easy, i just close my eyes and only the image of you remains
The dream that is still ringing in my ears
Turns towars you from my side

Everyday my life is just like a dream
Being with you, falling in love with you
I’ll stand up again
For me, the happiness of those precious memories
Will be warmer during a hard time
Hope is a dream that never sleeps

Be always at my side, beside me like my shadow
Silently you come towards me
Everyday, to see how hurt and lonely i am
You come to me with feelings of longing

I don’t mind even though this world makes me cry
Because you’re always here by my side
Will those memories turn into dust?
I just smile to comfort my heart

No matter how many times I stumble and fall
I’m still standing like before
I have only one heart
During hard times you become my strength
Forever my heart will only be for you

So i supress the hurt and grief in my heart
And only show you my smiling face
Now it does not hurt anymore

I’ll always cheerish the dream that i want to fulfill with you
And try to call you even if the place is beyond my reach
I will love you with all my heart


gravatar

Bersyukurlah sebelum nikmat itu hilang

Kita jarang bersyukur sedar ataupun tak. Mujur ada ustaz ingatkan semasa tazkirah terawih dua hari yang lepas.

  • Ustaz ; Adakah kalian bersyukur hari ini kerana telah terpilih oleh Allah untuk datang ke surau menunaikan solat~~Hatiku: Aku tak sedar pun terpilih. Ish2x teruknya aku.
  • Ustaz: Adakah kamu semua sedar dan bersyukur kamu punya telinga dan dapat mendengar sedangkan ada orang yang punya telinga tapi tak dapat mendengar?~~Hatiku: Akan ingat cuma bila jumpa orang pekak
  •  Ustaz: Sedar atau tidak kamu semua, tak semua yang ada mata mampu melihat? Mungkin hari ini anda semua masih mampu melihat, siapa jamin esok anda masih dapat melihat?~~Hatiku: Aku bersyukur walaupun mata tu kalau tak pakai cermin mata mcm orang buta jugaklah
  • Ustaz: Bersyukurlah kamu semua kerana diberi kesihatan supaya kamu dapat berpuasa dan bersolat terawih. ~~Hatiku: alhamdulillah aku masih sihat sejahtera
  • Ustaz: Bersyukurlah kerana hati kamu masih lagi ditetapkan dalam Islam. Lihatlah berapa ramai yang beriman kemudian mereka sesat. ~Hatiku: Ya Allah, nikmatMu yang paling besar padaku
Betapa aku bersyukur ya Allah atas segala kurniaanMu yang tak terhingga banyaknya. Aku seringkali melakukan maksiat padaMu tapi Engkau terus memberiku nikmat yang tak terhitung..Alhamdulillah

p/s Teringat lagu Alhamdulillah by Too Phat

gravatar

ISTIMEWANYA SEORANG WANITA

Banyak kaum wanita yang bilang betapa susahnya menjadi wanita. Lihat saja peraturan-peraturan di bawah ini:


  1. Wanita auratnya lebih susah dijaga (lebih banyak) bila dibandingkan dengan laki-laki,

  2. Wanita perlu meminta izin suami apabila ingin keluar rumah, tetapi tidak sebaliknya,

  3. Apabila menjadi saksi (suatu perkara), maka jumlahnya lebih sedikit bila dibandingkan dengan laki-laki,

  4. Wanita menerima warisan lebih sedikit daripada laki-laki,

  5. Wanita harus menghadapi kesusahan, seperti mengandung dan melahirkan anak,

  6. Wanita wajib taat kepada suami, sementara suami tidak wajib taat kepada wanita,

  7. Talaq terletak pada laki-laki, bukan pada isteri,

  8. Wanita kurang dalam beribadah karena adanya haid dan nifas. Hal tersebut tidak terdapat pada laki-laki.

Berdasarkan hal-hal di atas, maka banyak wanita yang tidak henti-hentinya berpromosi untuk “MEMERDEKAKAN WANITA”. Pernahkan kita lihat sebaliknya???
Sebelum anda menyetujui pendapat di atas, perhatikan betapa Allah swt. memang telah berlaku adil pada setiap makhluknya, tidak peduli ia wanita maupun laki-laki:

  1. Benda yang mahal harganya akan dijaga, dibelai, serta disimpan di tempat yang teraman dan terbaik. Ibaratnya, tidak mungkin permata akan dibiarkan terserak bukan? Seperti itulah wanita diibaratkan,

  2. Wanita wajib taat kepada suami, tetapi tahukah Anda, bahwa laki-laki wajib taat kepada ibunya (wanita) 3 kali lebih utama daripada taat kepada bapaknya,

  3. Wanita menerima warisan lebih sedikit daripada laki-laki, tetapi tahukah Anda, harta itu menjadi milik pribadinya dan tidak perlu diserahkan kepada suaminya, sementara laki-laki apabila menerima warisan, maka ia wajib menggunakan hartanya untuk istri dan anak-anaknya.

  4. Wanita harus bersusah payah mengandung dan melahirkan anak, tetapi tahukah Anda, bahwa setiap saat wanita didoakan oleh segala makhluk dan malaikat-malaikat Allah di seluruh alam semesta, dan bahkan jika ia mati karena melahirkan, maka ia mati syahid dan surga menatinya,

  5. Di akhirat kelak, seorang laki-laki akan dipertanggungjawabkan pada 4 wanita, yaitu: Isterinya, Ibunya, anak perempuannya, dan saudara perempuannya. Artinya, bagi seorang wanita tanggung jawab terhadapnya ditanggung oleh 4 orang laki-laki, yaitu: Suaminya, Ayahnya, Anak laki-lakinya, dan saudara laki-lakinya,

  6. Seorang wanita boleh memasuki pintu surga dari mana saja ia inginkan, dan cukup dengan 4 syarat: Sholat lima waktu, Puasa Ramadhan, Taat kepada suaminya, dan menjaga kehormatan dirinya,

  7. Seorang laki-laki wajib berjihad fiy sabililLah, sementara bagi wanita jika taat kepada suaminya serta menunaikan tanggung jawabnya kepada Allah, maka ia akan turut menerima pahala setara seperti pahala laki-laki yang yang pergi berjihad tanpa perlu mengangkat senjata.

Masya Allah... Demikian sayangnya Allah pada wanita.
Yakinlah, bahwa sebagai zat yang Mahapencipta yang menciptakan manusia, maka sudah pasti Dialah yang Maha Tahu seluk-beluk manusia, sehingga segala hukum/peraturannya adalah yang terbaik bagi manusia.
Jagalah isterimu, karena ia adalah perhiasan, pakaian, dan ladangmu tempat bertanam, sebagaimana RasululLah pernah mengajarkan agar kaum laki-laki selalu berbuat baik terhadap isterinya. Adalah sabda RasululLah, bahwa ketika kita memiliki dua atau lebih anak perempuan, mampu menjaga dan mengantarkannya menjadi muslimah yang baik, maka surga jaminannya. (Untuk laki-laki berlaku kaidah yang berbeda).
Berbahagialah wahai para muslimah! Jangan risau hanya untuk aprtesiasi absurd dan semu di dunia ini. Tunaikan dan tegakkan kewajiban agamamu, niscaya surga menantimu. All the Best for Women...


p/s from Mr Elyas..  buat renungan kita bersama.. 
credit to http://tonyvanjava.blogspot.com/2008/12/istimewanya-seorang-wanita.html

gravatar

BLOG LIST BEN ASHAARI



Saya memang suka baca blog Ben Ashaari. Dia update blog almost like two entries in half an hour. Kiranya dia ni macam sifu saya la. A problogger :)
I wanted to be in his blog list...indeed.
Please add my url in ur bloglist so that i can improve if someone come across my blog.
Blog ni baru shj dibuka. Baru je lahir dan perlukan tunjuk ajar. Tq Ben :)

Kategori PERSONAL
URL: http://myeternalobsession.blogspot.com

gravatar

No other

There's no other person like you, even if i look around, it's still you

Where am i going to find a person as good as you?

A heart as good as yours

I'm so glad, that the person who will protect me is you

Can you find another girl as happy as i am?

Someone that smiles as bright as me, the happiest girl


 

When my warm hands get cold

When my strong heart receives piercing wounds

You'll hold me, embrace me, silently

Even it's just a small comfort

I know that your heart always wanted to give me more


 

My heart screams happily, my soul has awake

I always love with this sole heart from the beginning

There are many more days than the time we've walked together


 

When my poor heart dazzling changes bit by bit

When my heart's contents grow, and my greeds don't flow anymore

I understand all the reasons clearly

That you've been here, that's just it

I'm always thankful, will i ever be as good as you?


 

I'm a little, just a little shy, but you don't know inside of me

Understand my heart, it's warmer than the sun

The boys that appeared on TV shows shine on the stage

But you're always dazzling (naega michyo michyo Baby)

When you say i love you, the world is mine

You and I, you're so fine, is there anyone like you?

I love you, you're the only one for me

Please know that you're everything for this fool

We've walked the same path, we're resembling each other

Just amazement, just gratefulness, just love

Just you..like no other


 


 

p/s This is dedicated to my namja chingu. A translation of 'No Other' by Super Junior. I editted the lyrics to suit me. But truly, this is what my heart says. SuJu just understand what am i going to tell my namja chingu. Kamsamida oppa

gravatar

If that will ever happend in my life,

I'd die thinking of it

If that will snap my dreams away,

I'll pray hard until i die

If i can turn back time to take his hand away,

I will run fast to the past

If i can see the shining smile again,

I'll pay for everything it cost

If i have to pay the world,

I'll give him mine

gravatar

Mula-mula

Hai.. Saya merupakan salah seorang lagi user (Mr Elyas) yang selalu diceritakan dalam blog ini...
boleh dikatakan blog ini blog share antara kami ^_^ (so sweet) hehehe..
saya tak pernah menulis blog dalam hidup saya.. ni laa first time saya menulis blog..
Salam perkenalan semua.. ok laa.. saya nak tulis sesuatu untuk hime saya (owner satu lg)..
bacalah..

Cinta seperti matahari, ia tetap bercahaya. Walau malam menjelma, cahayanya pada bulan tetap menerangi kekadang ia juga gerhana tetapi akan kembali jua kecerahannya.
 
Cinta adalah santapan jiwa. Jiwa tanpa cinta bagai rumah yang kosong. Cinta tanpa menjiwai bagai layang-layang putus tali.

Cintu adalah buta…cinta tidak mengenal usia, paras rupa, mahupun kekayaan dan harta karun, tetapi dari keikhlasan dari hati setiap insan antara satu sama lain.

Tidak semua orang yang engkau cintai, mencintaimu dan sikap ramahmu kadang kala dibalas dengan sikap tidak sopan. Jika cinta suci tidak datang daripada tabiatnya, maka tidak ada gunanya cinta yang dibuat-buat.
Sayang tidak bermaksud cinta. Suka tidak serasi dengan cinta. Kagum tidak bererti cinta. Bangga tidak semestinya cinta. Cinta adalah CINTA .

Cinta itu seperti sinar matahari, memberi TANPA mengharap kembali. Cinta itu seperti sinar matahari, TIDAK MEMILIH siapa yang ia sinari. Cinta itu seperti sinar matahari yang MEMBERI KEHANGATAN DI HATI..

Cinta umpama ‘treasure hunt’. Cita cita dan tujuan kita satu untuk menuju ke penamat yang paling mengembirakan. Namun di dalam perjalanan kita akan menghadapi pelbagai rintangan dan cabaran. Andainya tidak mampu meneruskan, kita akan tersungkur dan hadiah utamanya akan di kebas oang lain. Tetapi tak usahlah kecewa. Walaupun hadiahnya tidak kita perolehi, tetapi keseronokannya kita sudah rasa. Jadi bercintalahsepenuh hati. Namun janganletakkan harapan terlalu tinggi.

Kekecewaan terlalu pahit untuk ditelan, terlalu payah untuk dilupakan namun dalam cinta pasti akan merasai kecewa dan dikecewakan walau bukan itu matlamat dalam setiap percintaan.

Kadangkala orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila dia suatu masa hilang dari pandanganmu….kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari….

Cinta suatu yang indah, cinta boleh buat kita gundah, cinta buat hati berdarah dan cinta jua boleh membawa kesalan yang tak sudah

credit to http://ayatcinta.wordpress.com/2007/05/16/kata-kata-cinta/



p/s copy n paste lepas baca.. hehehe..

gravatar

Siapa lebih daebak antara mereka?

1) Pada ketika ini, saya sangat suka Yoon Si Yoon.Haha. Mungkin ada yang jeles (terutama Mr Elyas). Yoon Si Yoon ni saya baru je kenal sebab tengok drama yang dia belakon, Love, Bread and Dreams a.k.a The King of Baking, Kim Takgu. Dia ni memang super duper cute lah..Tak percaya tengok la sendiri drama ni.. Yay. Baby face (mcm Mr Elyas jugak, keke) MySpace
2) Si dongsaeng yang patah kaki ni tetap menjadi pujaan hatiku MySpace sebab dia sangat cute. Mana-mana pose pun dia tetap nampak young and glamour gitu..Hehe. Perkenalkan uri dongsaeng...Choi Minho


3) Minta maaf la Junsu Oppa. Anda jatuh ranking ke-3.ooopss. Sorry. Anda tetap 1st antara mereka, tapi lately, saya jarang dengar khabar beritamu..Huhu..Sebagai seorang Cassie, dah tentu saya sangat sedih. Harap DBSK akan kembali beraksi lagi..MySpace


4) Sudah semestinya SuJu Oppa. Mana boleh lupa yang ni. Rasanya tak lengkap K-Pop tanpa SuJu. Pada saat dan ketika ini, saya rasa SuJu paling stabil walaupun banyak konflik ahli-ahli SuJu. Biasalah..band yang ramai-ramai ni. Sekarang ni, diorang tengah sibuk beraksi di SS3 (Super Show 3). Jelajah Asia lagi. Pastinya Malaysia akan menjadi tempat persinggahan macam SS2 dulu (SS2 mmg sangat best, tapi SS3 tak tahu dapat pergi ke tak.huhu sedey). Mungkin band-band lain saya ada bias dengan beberapa ahli, tapi dalam SuJu, it's really hard to choose. Kalau hari ni suka Donghae, esok tamakkan Kyuhyun pulak. Kalau esok nak Kyuhyun, lusa tetiba minat sangat Teuki Leader..Hehe.Sangat sewel rasanya memilih. Yang penting, saya suka mereka semua..SuJu memang tak boleh dinafikan..Sangat daebak MySpace

Cukuplah saya listkan empat yang terkesan dihati saya pada ketika ini. Sebagai seorang yang obsess terhadap K-Pop, dah semestinya saya ada banyak perkara tentang K-Pop yang suka nak kongsi dengan smua orang. Tapi kalau banyak sangat, annoying plak orang yang baca (erk, ada ke orang baca blog ni..haha..). Takpe, i tak kesah pun.







Jya ne


MySpace

gravatar

Kelakarlah Ustaz!

Seorang Ustaz dalam kuliah maghribnya menyampaikan kepada para jemaah bahawa ada sebuah riwayat mengatakan bahawa makanan pertama penghuni syurga ialah daging ikan paus. MySpace

Selepas tazkirah tamat, seorang jemaah datang berjumpa Ustaz, untuk kepastian mungkin. Dia bertanya kepada Ustaz
"Betul ke Ustaz, makanan pertama penghuni syurga; daging ikan paus?
Ustaz pun jawablah:
"Ya, menurut riwayat (saya tak ingat riwayat apa..hehe). Kenapa? Kamu tak percaya ke?
Jemaah tu pn jawab:
"Bukan saya tak percaya, tapi Ustaz, saya tak berapa lalu nak makan daging ikan paus lah"
Saya jawab:
"Wah, yakinnya awak dapat masuk syurga" Haha..lawak la orang yang tanya tu

MySpace MySpace MySpace MySpace MySpace MySpace MySpace MySpace


        
Tazkirah semalam disampaikan oleh Ustaz Mohd Nor. Ustaz tak sampai lagi masa solat isya, solat terawih pun dia tak jadi imam. Biasanya Ustaz akan imamkan solat isya' dan terawih. Semua ingatkan Ustaz tak datang malam tadi. Tapi bila dengar bilal selawat untuk solat witir selepas 8 rakaat, aku pasti Ustaz dah datang sebab kalau Ustaz tak datang, biasanya solat terawih akan dilakukan sebanyak 20 rakaat.

Ustaz Mohd Nor sampaikan tazkirah tentang tafsir surah al-Waqiah. Ustaz cakap, kalau nak murah rezeki, nak cepat kaya, selalu la baca surah ni. Dalam surah ni, banyak diceritakan tentang Hari Kiamat, Hari Pembalasan, balasan syurga dan neraka, gambaran syurga dan neraka disertai dengan pertanyaan pertanyaan Allah kepada hambaNya tentang penciptaanNya.

Ustaz ni memang best and kelakar gile. Sayangnya Ustaz habis awal, sekitar jam 10.45. Saya tak kisah kalau Ustaz nak tazkirah sampai pukul 12 pun.Hehe

p/s Tazkirah memang best plus Ustaz-ustaznya pun semua best2..CayalahMySpace